Emsagro

Emsagro är en Astondoa GLX 46. En flybridgebåt med sitt ursprung i Spanien. Emsagro är ca 13 meter lång, 4 bred och har en fri höjd på 5 meter samt har en vikt på ca. 17 ton.

Man äntrar oftast båten bakifrån antingen via landgången som man kör ut med ett hydralsystem eller om båten är inbackad mot brygga, så kliver man på badbryggan direkt. Här möts man av en rymlig yttersalong som är under tak och med plats för ljumma kvällar där man sitter upp till 10 personer. Salongen är inklädd med kapell som man dagtid rullar upp baktill och på sidorna. Här hittar man kylskåp, ismaskin och förvaring för förtöjningsredskap. Det är även härifrån som man kliver ner i maskinrummet där man hittar två Volvo Penta Tamd 74 EDC som har tillsammans 980 hk.

Från yttersalongen tar man sig ut runt båten till ett stort fördäck där man tillbringar soliga dagar. Från yttersalongen kliver man även upp på en väl tilltagen flybridge. På flybridge kan man manövrera Emsagro och även ligga och sola. I soffgruppen runt bordet på flybridge sitter man ca. 8 personer och på sidosoffor ca 4 pers. Detta ger den ultimata samlingspunkten på båten.

Från yttersalongen tar man sig även in i själva båten. Man möts av en salong med skinnsoffor samt en smakfullt inredd båt. Salongen som ligger mitt under flybridge har två soffgrupper. Där finner man kök och plats för skepparen där båten manövreras när man inte kör från flybridge.

En trappa ner finns två spegelvända kabiner med plats för två personer i varje hytt. Framför dessa finner man ett badrum med wc, handfat och dusch. Detta badrum är för gäster och de som bor i sidokabinerna. När man går längre förut i båten kommer man in i mastercabin som rymmer en dubbelsäng samt ytterligare ett badrum som även det innehåller wc, handfat och dusch.

Båten är utrustad med den senaste navigationstekniken samt full säkerhetsutrustning enligt Sjöfartsvekets normer.